fbpx

Stemningsfoto

Babyfotografering

Fotograf Maja Rohde Sværke - nyfødtfotografering

Den første tid går alt for stærkt!

Du opdager først, hvor stærkt den første tid med din baby går, når du ser tilbage på billederne. Derfor er det også vigtigt at få billederne taget.

Med babyfotografering i eget hjem er du sikret trygge rammer for dig og din baby. Særligt hvis din baby er nyfødt, er det rart ikke at skulle forlade hjemmet for at forevige din lille ny.

Du tænker sikkert: “Jaja, det har jeg nok tid til.” Og: “Jeg gør det i næste uge, for der sker ikke noget ved at han/hun er en uge mere gammel.”

Men, det sker der faktisk noget ved!

Hvis du ønsker at forevige de små detaljer, eller det særlige stadie din baby er i netop nu.
Det fantastiske med babys første leveår er nemlig, at baby kan være på én måde i dag og i morgen på en helt andet måde, pga. alle de de spring, baby skal gennemgå.

Jeg er uendelig glad for de billeder, jeg selv har fået taget af mine børn. De tager mig tilbage til en helt speciel tid, hvor timerne, dagene og ugerne flød sammen i vores babyboble, men også hvor de helt små øjeblikke betød uendelig meget og fyldte hele mit hjerte med glæde og kærlighed.

Fotograf Maja Rohde Sværke - detaljebillede af nyfødt babys fødder
Fotograf Maja Rohde Sværke - babyfotografering af syv måneder gammel baby

Ofte stillede spørgsmål

Find svar på de mest stillede spørgsmål herunder – men husk, at du altid er velkommen til at skrive, hvis du har andre spørgsmål til nyfødt- og babyfotograferingen eller efterfølgende forløb.
Hvor gammel skal min baby være, hvis jeg ønsker billeder af min nyfødte?

Ønsker du de “klassiske” nyfødtbilleder, hvor baby sover, og vi har massere af tid til at forevige de fine små detaljer, skal baby helst være mellem 3 og 14 dage gammel.

Efter 14 dage bliver de fleste babyer mere bevidste og sover en smule mindre, og de kan være lidt sværere at få til at sove.
Det er også efter 14 dage, at nogle babyer får hormonknopper og eventuel kolik viser sig.

Der er massere af tid til amning og bleskift samt at få baby til at sove.

Hvad er priserne på billeder?

Hos StemningsFoto er prisen for fotograferingen og valg af billeder delt op.

Det vil sige, at du først betaler for fotograferingen, når du booker og når du har været til din babyfotografering betaler for det antal billeder, du forelsker dig i.

Efter fotograferingen udvælger jeg de bedste billeder, der blev taget – typisk mellem 50 og 70 billeder – vi ser billederne igennem sammen og du kommer stille og roligt frem til dine favoritter.

Billeder bliver altid købt som digitale billedfiler først. Denne pris repræsentere det arbejde, der ligger forud for redigering af billeder + at du kan bruge dem igen og igen på computer, telefon og at du altid har en backup af dine billeder.

Jeg tilbyder naturligvis også at fremkalde dine billeder – så de bliver mere værdifulde for dig. Dette er et tilkøb. Jeg har pakker med digitale billedfiler og printprodukter, som jeg vil vise dig i studiet. Det er nemmere at forholde sig til, når du ser kvaliteten af produkterne fysisk.

Pris på digitale billedfiler:
1 stk. kr. 750,-
5 stk. kr. 2.500,-
10 stk. kr. 3.900,-

Tilkøb af sort/hvid udgave stk. kr. 100,-
Alle billeder bliver redigeret i farve. Ønsker du dem i sort/hvid, kan dette købes for kr. 100,- stk. Du modtager både billedet i farve og sort/hvid.

Hvornår skal jeg booke en Nyfødtfotografering?

Book gerne din fotografering i god tid (1-2 måneder inden eller efter din gravidfotografering), da jeg prioriterer at have god tid til denne slags fotografering. Tiderne er derfor også begrænsede.

Ønsker du nyfødtfotografering, booker du din tid efter din terminsdato (3-14 dage efter denne dato). Af gode grunde, kan du ikke vide, om du føder til termin, men så er du i hvert fald garanteret, at jeg har dig booket. Skulle du føde før eller efter termin, skal du blot informere mig om det så hurtigt som muligt, så vi kan lave din tid om.

Hvis du booker de første minder med baby på samme tid, som du booker din gravidfotografering, sparer du 50% på babyfotograferingen. Du kan læse mere under bookingen, hvis du vælger “Gravid”.

Jeg har været for sent ude - min baby er rundet de 14 dage, hvad gør jeg?

Er din baby mere end 14 dage gammel, er der stadig mulighed for fine “sovebilleder”, hvis dette er et ønske. Jeg anbefaler dog, at baby ikke er meget mere end 4 uger gammel til nyfødtfotografering.

Kontakt mig, så vi kan tage en snak om, hvilke billeder jeg kan tage udfra din babys alder.

Jeg ønsker babyfotografering, men er i tvivl hvornår det er bedst at få taget billederne?

Alle stadier i din babys første leveår har sin charme. Derfor er der ikke noget “rigtigt” eller “forkert” tidspunkt at få taget babybilleder.

Skal jeg alligevel komme med et bud ud over de 14 dage, hvor nyfødtfotografering er ideelt, kan det være en god idé at vente, til din baby er 3-4 måneder og holder sit hoved flot, når det ligger på maven.

7-8 måneders alderen er også rigtig sjov, da nogle babyer kan sidde op (muligvis med lidt støtte) og møve sig lidt rundt.

Hvordan foregår en babyfotografering i eget hjem?

Jeg kommer hjem til jer på den aftalte dag og tidspunkt med mit kamera og eventuelt ekstra lys, hvis der er behov for dette.

Nyfødtfotografering: Det er ikke altid til at planlægge, men ved nyfødtfotografering ønsker man ofte at baby er sovende. Derfor anbefaler jeg at holde lidt vågentid inden jeg ankommer.
Fotograferingen varer optil 2 timer, hvilket vil sige, at vi har rigelig tid til, at du kan amme/give flaske, skifte ble og få baby til at sove. Fotograferingen forløber sig på babys præmisser og foregår stille og roligt.

Når baby er mæt og tilfreds, vil jeg som regel “tage over” placerer og rykke på baby. Jeg har massere af erfaring med at håndtere babyer, både glade og grædende babyer.

Vælg gerne 1-2 sæt tøj, et babytæppe, en babydyne og eventuelt et stykke legetøj eller bamse (ting der betyder noget for jer og jeres babys histoie) frem, inden jeg kommer.
Ofte kigger jeg mig hurtigt rundt i stuen eller soveværelset, alt efter hvor der er bedst lys, om der er andre ting, vi kan bruge.

Fotograferingen kan stoppe før de to timer, hvis baby bliver for mættet med indtryk.

Jeg tager ikke kun opstillede billeder. Under hele min tilstedeværelse tager jeg billeder, da det er vigtigt at fortælle historien om jeres første tid sammen.
Dvs. jeg tager billeder af jer sammen, når der bliver puslet, ammet, lavet flaske eller givet flaske, skiftet tøj mv.

Babyfotografering: Er din baby lidt ældre +1 måned, vil fotograferingen foregå en smule anderledes, da det her ikke drejer sig om at få baby til at sove, men nærmere drejer sig om at holde sig vågen og lege.

Derfor er det også vigtigt, at jeg kommer ud til jer på et tidspunkt, hvor du ved, at baby er mest vågen og i godt humør. Oftest er dette ved 9 tiden eller lige efter frokosten (+7 måneder).

Jeg tager ikke kun opstillede billeder. Under hele min tilstedeværelse tager jeg billeder, da det er vigtigt at fortælle historien om jeres første tid sammen.
Dvs. jeg tager billeder af jer sammen, når der bliver puslet, ammet, lavet flaske eller givet flaske, spist mad, skiftet tøj mv.

Er der tid, og er vejret til det, kan vi også foretage fotografering udendørs.

Hvor mange må være med til babyfotograferingen?

Din partner samt større børn er selvfølgelig altid velkomne til at være hjemme og deltage i fotograferingen, så vi også kan skabe minder sammen med dem.

På mine hjemmefotograferinger vil jeg gerne tage de billeder, der fanger stemningen hjemme hos jer. Med naturlige billeder i hjemlige omgivelser, skaber vi hurtigt minder, der vil tage jer tilbage til det øjeblik, hver gang i ser på billederne.

Både forældre og større søskende er også velkomne i mit studie.

Jeg har et max på fem personer i alt. Herefter har jeg et tillæg pr. ekstra person på 350kr. i studie og 250kr. ved hjemmefotografering.

Priser på billeder

Studie – digitale billedfiler

1 stk. kr. 750,-
5 stk. kr. 2.500,-
10 stk. kr. 3.900,-

Tilkøb af sort/hvid udgave stk. kr. 100,-
Alle billeder bliver redigeret i farve. Ønsker du dem i sort/hvid, kan dette købes for kr. 100,- stk. Du modtager både billedet i farve og sort/hvid.

Maja Rohde Sværke // StemningsFoto
CVR: 40664521

materiale © Maja Rohde Sværke 2019
2765 Ledøje

Tlf.: 61653178
Mail: kontakt@stemningsfoto.dk

Handelsbetingelser